OM OSS

Vi erbjuder våra kunder flexibla lösningar med snabba och säkra leveranser av drivmedel och olja.

Vi är ett familjeföretag med lång och gedigen erfarenhet av transportbranschen. Vi erbjuder våra kunder pålitliga och flexibla lösningar med snabba och säkra leveranser av drivmedel och olja.

Vi som driver Skogqvist Olje & Transport heter Janne och Cathrine Skogqvist och vi har varit verksamma i över 30 år. Under dessa år har vi alltid haft målsättningen att erbjuda drivmedel och oljor som håller högsta kvalitet och att vara lyhörda för våra kunders önskemål och behov.

Idag består familjeföretaget av 7 fordon som bemannas av 6–10 anställda.

Vi erbjuder försäljning av drivmedel, eldningsolja och smörjmedel samt transport av tjockolja, spillolja och bitumen runt hela Norr- och Västerbotten. Samtliga drivmedel och oljor transporteras med våra egna fordon.

Sen några år tillbaka har vi även obemannade tankstationer lokalt stationerade inom Boden och Luleå-området.

Läs vår historia

Hur hamnade vi där vi är idag?

Vår vision

Vilka tillvägagångssätt använder vi i vår strävan mot en bättre framtid?

ANSÖK OM TANKKORT

Nu kan du ansöka om tankkort direkt på webben!

VÅR HISTORIA

VÅR VISION

VÅR HISTORIA

En historia som går långt tillbaka.

Skogqvist har i släkten en historia som går så långt tillbaka som till före 1920-talet då Jannes farfars far JF Skogqvist importerade drivmedel och handelsvaror med båt i Strömsund Hamn, Råneå.

Han var då den största importören av bränsle åt Standard Oil (Esso) norr om Sundsvall. Bränsleinköpen fortsatte ändå till början av 60-talet, då Skogqvist övergick till att endast bedriva oljetransporter. 1979 köpte Jannes far Lorentz Skogqvist oljebilen av sin bror Lars Skogqvist. Verksamheten bestod då av transport av tjockolja och bitumen med ett fordon. 1987 klev Janne in i företaget och 1991 ombildades den enskilda firman till aktiebolaget Skogqvist Olje och Transport AB.

VÅR VISION

Snabba och säkra leveranser av drivmedel och olja.

Vår filosofi handlar om att vi ska göra det andra inte gör, vi har som ambition och vilja att tillmötesgå våra kunders önskemål och behov. Det ska göras med hjälp av flexibla lösningar med en hög servicenivå och tillgänglighet.

2015 återgick vi till att sälja drivmedel och eldningsoljor för en helhetslösning för kunden.

2017

har vi tagit över 3 Dieselstationer av Selbergs Oljor i Boden. Tankstationerna ligger på Ing3, Björkelund och Bodensågen. Och även etablerat en tankstation vid Skanska Bergstäkt

2022

har vi etablerat ännu en tankstation i Niemisel

Drygt 20 års samarbete med OKQ8

Efter mer än 20 års samarbete med OKQ8 är vi sedan några år auktoriserad återförsäljare åt OKQ8.

Produkt med hög kvalitet

Våra produkter håller högsta kvalitet och uppfyller samtliga svenska miljökrav.

Hög servicenivå

Vi gör det som inte andra gör, med flexibel leverans och hög servicegrad är vi alltid tillgängliga.